Napelem szerelési anyagok

Egy napelemes rendszer nem csak inverterből és napelemekből áll. Nagyon fontos apró szerelési segédanyagok szükségesek, hogy működőképes legyen rendszerünk. Az alábbi rendszerelemek alkotják a szerelési anyagokat:

  • Napelem tartószerkezet (tartószerkezet, köztes- és végleszorítók, csavarok, légterelők, súlyozás)
  • DC kábelek (speciális 4 vagy 6mm² keresztmetszetű vezeték kifejezetten szolár rendszerekhez)
  • DC csatlakozódoboz (DC túlfeszültségvédő, DC olvadóbiztosíték foglalattal, csatlakozódoboz, DC köri szakaszolókapcsoló)
  • AC csatlakozódoboz (AC túlfeszültségvédő, AC oldali kismegszakító, AC oldali szakaszolókapcsoló)
  • AC oldali kábelezés (Fontos a megfelelő kábelkeresztmetszet használata!)
  • Tűzvédelmi DC köri kapcsoló (nem minden esetben kell használni, bővebb információt helyszíni felmérés esetén tudunk adni)

Cégünk a 25 éves villanyszerelői tapasztalatából fakadóan, csak kiváló európai illetve amerikai termékeket használ. Minden esetben alkalmazunk AC és DC oldali túlfeszültséglevezetőt. Nem spóroljuk ki a napelemes tartószerkezet, a napelemek, az inverter, AC és DC oldali csatlakozódobozok közös EPH hálózatba történő bekötését. Amennyiben nem rendelkezik kialakítótt villámvédelemmel, természetesen arra is tudunk megoldást ajánlani. Bővebb információ a Villámvédelem menüpontban.

Cégünk a következő termékeket használja

Napelem tartószerkezet

Cégünk az IBC és az AEROCOMPACT cég tartószerkezeteti használja. Mind a két cég európai (osztrák) illetve európában történik a gyártás is. Az IBC termékeit alkalmazzuk cserép, zsindely, korc, bádog tetőkön. Az AEROCOMPACT termékeit lapos tetős alkalmazásoknál használjuk, előnye a praktikus kialakítás és a gyors telepíthetőség.

Aerocompact tartószerkezet

IBC tartószerkezet

DC oldal

DC oldalon cégünk az IBC által gyártott speciális dupla szigetelésű 1000V-os UV álló kábelét használjuk. DC csatlakozódobozunkban a Bussmann olvadóbiztosítékait és foglalatát használjuk, míg DC oldali túlfeszültség levezetőnek szintúgy Bussmann-t vagy DEHN-t használunk.

Bussmann DC oldali túlfeszültségvédő


DEHN DC oldali túlfeszültségvédő

Bussmann DC oldali olvadóbiztosíték

AC oldal

AC oldalon is minőségi termékeket használunk. AC oldali túlfeszültséglevezetőnek az OBO Bettermann és a DEHN termékeit használjuk melyek a legjobb minőségű termékek. Kismegszakítónak ABB illetve EATON-t használunk, míg AC oldali szakaszolókapcsolónak az ENSTO termékeit használjuk.Mind AC mind DC oldalon a Legrand IP65-ös dobozait használjuk.

DEHN AC túlfeszültségvédő


OBO AC túlfeszültségvédő

ABB kismegszakító